mandag den 3. august 2009

Multi National - Barndomsnostalgi

I weekenden var vi forbi lidt forskellige loppemarkeder, hvor vi fandt en masse gode ting. På et bestemt loppemarked jeg havde tidligere set et brætspil, som vakte minder til min barndom. Hos en af de andre drenge på vejen havde vi ofte spillet Multi National, som er en form for avanceret Matador, med aktier osv.

Så da vi vendte tilbage til loppemarkedet denne gang og det endnu ikke var solgt, så var valget nemt. Sælgeren ville have 30 kr. for det, og dette fandt jeg meget rimeligt, da spillet ved en hurtig gennemgang så intakt og komplet ud. Dette kunne jeg konstatere at var korrekt da jeg lavede en mere nøjsom gennemgang af spillet - heldigvis.


Spillet er bygget op omkring aktiehandel og investering i verdens lande, hvor man så kan bygge fabrikker for de enkelte firmaer og på den måde forbedre aktiekursen for firmaerne. Kurserne bestemmes derudover at nogle kort, som kan have positiv eller negativ effekt for kurserne og for investeringerne i de respektive lande. Endeligt er der kort, hvor den enkelte spiller selv skal træffe valg - det kan være om man vil forsikre sine skibe ved øget piratvirksomhed i visse lande osv. Det kan så have forskellige udfald og være forbundet med ekstra gevinster eller tab.

Så nu må jeg må jeg ved lejlighed genoplive en bid af barndommen, med en gennemspilning af dette ganske underholdende spil fra 80'erne. Det er nogle år siden man har kunne høre landenavne som Vesttyskland, Tjekkoslovakiet og Jugoslavien. Jeg har fundet nogle gamle klassiske brætspil hjemme hos min mor, som jeg løbende vil præsentere her på bloggen. Der skulle være til et par hyggeaftener i familiens skød, hvor kaffen og kagerne ledsager de gamle brætspil

4 kommentarer:

 1. Hej Thomas hvor lyder det hyggeligt med nogle spilleaftener:-) Det synes jeg vi skal indføre her til efteråret når vi allesammen får lidt mere tid til indeliv og hygge. Det er også rigtig sjovt med de gamle spil, man kan huske fra sin barndom.

  SvarSlet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 3. Hej.
  Jeg kom tilfældigt forbi her fordi jeg desperat leder efter et sted hvor jeg kan købe Multinational. Jeg skulle derfor ikke være så heldig at du gerne vil sælge dit Multinational?
  Mvh.
  Andreas

  SvarSlet
 4. Hej
  Jeg har spillet. 30 kr er virkelig et fund, da jeg ved at det har en værdi på MINIMU 600 kr. Det er ude af produktion, derfor den pris.
  Jeg er også villig til at sælge mit Multinational Brætspil, kun penge afgøre salget.
  Mvh

  SvarSlet