fredag den 12. juni 2009

Ølanmeldelse - Badger First Gold - 4/6

Så blev det tid til den første anmeldelse her på min blog og valget faldt på en Ale, brygget af det engelske Hall & Woodhouse bryggeri. De producerer en række øl under navnet "Badger", hvor denne har navnet First Gold. Den udmærker sig ved at have vundet en del priser, så forventningerne var store til netop denne øl.


Efter øllen var blevet skænket, var aromaen ikke så gennemtrængende som man kunne have forventet, da etiketten lovede smagsoplevelser af både appelsin og krydderier. Faktisk var der stort set kun den velkendte duft af malt og humle, som i hvilken som helst anden øl.

Ved første smagsindtryk var den en smule bitter og tung i det, helt uden den friskhed, som man måtte forvente appelsinerne ville bidrage med. Valget af måltid til denne øl var måske heller ikke helt gennemtænkt, da jeg havde lavet risengrød, hvor sødmen fra sukker og kanel, stod i skærende kontrast til øllen. (Der er nok en grund til at man normalt vælger hvidtøl som ledsager til risengrød)

Hvis middagen i stedet havde stået på en solid steg eller anden god gammeldags mad, så tror jeg at denne øl var kommet væsentligt mere til sin ret og sikkert ville have hentet et point mere.


Den samlede vurdering bliver til et 4-tal, da øllen i sig selv er ganske velsmagende, dog er det ikke en øl som kan indtages i større mængder, da den ganske enkelt vil føles for tung. Det skal siges at øllen viste noget mere sødme, da risengrøden var fortæret og øllen blev nydt i sofaen, så alt i alt sniger den sig op på et lille 4-tal.

Jeg ser frem til at prøvesmage de næste øl fra samme bryggeri, bl.a. "England's Gold", "Firsty Ferret" og ikke mindst "River Cottage Stinger", som er en økologisk øl udviklet i samarbejde med Hugh Fearnley-Whittingstall. Han er manden bag tv-programmet "The River Cottage" og har tilmed også leveret en del af råvarerne til denne specialøl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar