søndag den 7. juni 2009

Turen går til Dronningmølle

Lørdag og vi var inviteret til fødselsdag hos Mettes tante i Dronningmølle. Så vi pakkede bilen godt op med forsyninger til turen og kørte afsted i rimelig god tid - det skulle vise sig at være en fornuftig disposition.

Det lange første træk forgik på motorvejen, hvor den danske sommer viste sig fra sin lunefulde side med heftige byger, efterfulgt af strålende sol. Turen forløb planmæssigt, og da vi nærmede os Dronningmølle, begyndte skiltene med "Loppemarked" af dukke op. Så vi kiggede nærmere på et par stykker og fik da en del ting med hjem i bilen.


Da vi havde set nok, trillede vi det sidste stykke ned til sommerhuset hvor fødselsdagen blev holdt. På vejen kørte vi bag denne lækre MG, hvis ejere nød at regnbygerne var blevet afløst af solen, så de kunne køre "topløse".

Vi blev vel modtaget i sommerhuset, hvor den stod på lækkert hjemmebag - boller, hindbærroulade og citronsandkage. Med godt fyldte maver begav vi os ud på en mindre gåtur, der bragte os ned forbi stranden og den hyggeligste lille sø. Den skulle efter sigende huse en pæn bestand af både aborrer og gedder, så det kan være fiskestangen skal luftes, næste gang vi er på de kanter. I dybet skulle der endvidere være et tårn, fra dengang der lå et teglværk på området.


På vejen tilbage til sommerhuset besøgte vi "Nissehuset", hvor vi fandt nogle søde glas der også skulle med hjem. Det var vi ret enige om, da jeg især er glad for de franske liljer der var i glasset.

Resten af aftenen stod på lækker grillmad og hygge. Til maden var radioen indstillet på P3, så vi alle kunne følge med i fodboldkampen, hvilket er noget mere nervepirrende end at se den i fjernsynet, da man ikke selv kan se hvor store chancer holdene tilspiller sig, men man må tage kommentatorens ord for det. Udfaldet kunne der ikke sættes en finger på, så det løftede stemningen endnu mere.

Vi havde som sådan besluttet at turen hjem skulle ske ned over Esrum, da jeg længe har ønsket at se både klosteret og Esrum Sø. Klokken blev dog mange inden vi kom afsted, da vi sad og hyggede med kaffe og dessert, så turen til Esrum må vi foretage en anden dag. Det ser jeg meget frem til. Vi slår jo nok snart turen forbi Dronningmølle igen og så må vi se på området der.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar