torsdag den 25. juni 2009

Marineret kylling med karry-risotto

Dagens aftensmad skulle være billigt, ifølge den plan vi har lagt for vores madbudget i fremtiden. Så vi skal bestræbe os for at se hvad vi kan frembringe af aftensmad for 50 kr. pr. dag.

Så i dag lagde jeg hjernen i blød, og kom op med følgende opskrift - marinerede kyllnge-overlår, med bagte løg og karry-risotto til. Det skal dog lige nævnes at nogle af ingredienserne allerede forefindes i køkkenet, så det kan være at retten reelt kom over 50 kr.

Der skal bruges følgende til 2 personer: (som vi blev rigeligt mætte af)

4 stykker overlår fra kylinger
5 løg
1 fed hvidløg
100 gr. risotto ris
1 lille dåse majs
1 dl. hvidvin (Har en billig flaske liggende på køl, som kun bruges til madlavning)
5 dl. bullion (Brugte hønsebullion i dag)
Olie
Karry
Timian
Merian
Salt & Peber

Kyllingstykkerne renses og vendes i en marinade lavet af olie, hakket hvidløg, timian og merian. Herefter lægges de i et fad, sammen med 4½ løg, der er skåret i kvarte. (Det sidste halve løg, hakkes fint og bruges i risottoen)
Der kværnes lidt salt og peber ud over og der hældes en skvæt vand ved, og så skal det ellers bare have ca. en time i ovnen ved 200 grader, gerne med lidt grill de sidste 10 min for at skindet bliver sprødt.


Når kyllingen har fået ca. en halv time, så startes der på risottoen. Der hældes olie i en gryde, så det rigeligt dækker bunden. Herefter hældes det halve hakkede løg i, og når det er blevet gyldent, så tilsættes risene. Efter et par minutter så tilsættes der vin, lidt ad gangen når risene har absorberet væsken. Når risene har optaget al vinen, så tilsættes bullionen, igen lidt efter lidt, så risene suger al væsken. Der tilsættes karry efter behag, mens risene stadig opsuger væsken. Efter ca. 20 min, hvor der er omrøring med jævne mellemrum, skulle risene gerne være færdige.


Risene skal lige stå og trække lidt inden serveringen. Vi valgte at drikke en god frisk hvidvin til, der stod i god kontrast til de søde løg og de lidt krydrede ris.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar