mandag den 13. juli 2009

Karryret med nudler

Så blev det igen tid til en dag med billig mad. I forrige uge købte vi en del kyllingefiletter, som nu er i fryseren, klar til brug. I dag blev et par af disse omdannet til en karryret, sammen med nogle dejlige friske grøntsager.


Grøntsagerne blev skåret i aflange, tynde stykker - julienne - så de både fylder lidt og men ikke er for voldsomme. Kyllingen blev også skåret i nogle mindre mundrette bidder, så de heller ikke skulle steges så lang tid, at de kunne blive tørre.

Jeg brugte min elskede sauterepande, som blev varmet godt op. En god slat olie i bunden, og så ellers i med karry og lidt paprika. Når karryen er brændt lidt af, kom jeg en smule østerssauce og soya i blandingen og det SKAL være i nævnte rækkefølge, da østerssaucen ellers hurtigt vil karamelisere sammen med soyaen. Så der skal røres godt og kyllingen vendes i. Når kyllingen er færdigstegt og krydderblandingen har opnået en sirup-agtig konsistens, så kommes grøntsagerne ved. Når grøntsagerne har fået et par minutter på panden, så tilsættes en lille dåse kokosmælk og smages til med lidt salt og peber.


Lige inden grøntsagerne skal på panden, lægges et par blokke nudler i kogende vand med lidt salt og skal lige koge 3-4 minutter til det er næsten færdigkogt, hvorefter det tages af blusset, og drænes for vand. Det skal herefter forsigtigt vendes i kyllingen og grøntsagerne, så de kan suge den overskydende væske fra grøntsagerne og kokosmælken.

Ialt blev der brugt følgende:
2 Kyllingefiletter
2 Gulerødder
2 Forårsløg
½ Squash
Olie
Soya
Østerssauce
Karry
Paprika
1 Lille dåse kokosmælk
Salt
Peber

Ingen kommentarer:

Send en kommentar