tirsdag den 4. august 2009
Hello Boss
Spillet er udgivet tilbage i 60'erne eller 70'erne og det var min far, der i sin tid investerede i det. Hver spiller ejer en fabrik, hvor der produceres nogle ikke nærmere specificerede produkter. Der indkøbes råvarer, som herefter skal forarbejdes til færdigvarer på fabrikken, og så sælges igen når priserne er rigtige.
Spillet har et simpelt prisdannelsessystem, hvor efterspørgslen på råvarer fastsætter både råvare og færdigvarepriser. På ens fabrik kan man investere i nyt og mere moderne produktionsudstyr, som nye maskiner eller en ELEKTRONHJERNE (dejligt, moderne ord), som øger fabrikkens produktivitet.
Der kan dog ske forskellige mere eller mindre ubehagelige ting, som brand på fabrikken, strejker osv. så ens produktionsmateriel eller varelager kan blive ramt. Man kan forsikre sin fabrik med en såkaldt RUF, der både kan bruges som forsikring og til indkøb af produktionsmateriel. Disse er dermed gode at være i besiddelse af.
Som så mange andre spil, findes vinderen ved at opgøre alle spillernes aktiver og vinderen er selvfølgelig den spiller med flest aktiver.
mandag den 3. august 2009
Multi National - Barndomsnostalgi
Så da vi vendte tilbage til loppemarkedet denne gang og det endnu ikke var solgt, så var valget nemt. Sælgeren ville have 30 kr. for det, og dette fandt jeg meget rimeligt, da spillet ved en hurtig gennemgang så intakt og komplet ud. Dette kunne jeg konstatere at var korrekt da jeg lavede en mere nøjsom gennemgang af spillet - heldigvis.
Spillet er bygget op omkring aktiehandel og investering i verdens lande, hvor man så kan bygge fabrikker for de enkelte firmaer og på den måde forbedre aktiekursen for firmaerne. Kurserne bestemmes derudover at nogle kort, som kan have positiv eller negativ effekt for kurserne og for investeringerne i de respektive lande. Endeligt er der kort, hvor den enkelte spiller selv skal træffe valg - det kan være om man vil forsikre sine skibe ved øget piratvirksomhed i visse lande osv. Det kan så have forskellige udfald og være forbundet med ekstra gevinster eller tab.
Så nu må jeg må jeg ved lejlighed genoplive en bid af barndommen, med en gennemspilning af dette ganske underholdende spil fra 80'erne. Det er nogle år siden man har kunne høre landenavne som Vesttyskland, Tjekkoslovakiet og Jugoslavien. Jeg har fundet nogle gamle klassiske brætspil hjemme hos min mor, som jeg løbende vil præsentere her på bloggen. Der skulle være til et par hyggeaftener i familiens skød, hvor kaffen og kagerne ledsager de gamle brætspil
søndag den 26. juli 2009
Malmö
På vej derover kørte vi også ind i nogle byger af heftig kaliber, men som vi nærmede os Sverige, klarede vejret op og vi kunne se ud på en næsten skyfri, lyseblå himmel. I løbet af dagen kom der kun en byge, så vejret kunne vi ikke klage over.
Vi fik shoppet en masse lækre ting, nogle mere end andre, ikke Mette??
Fik ikke selv købt så meget, ud over et lækkert ur og et sæt manchetknapper jeg faldt over i en butik der lige tiltaler mig. Deres logo er det samme som Royal Airforces, som vist her på bloggen. Alle de ting de forhandler, har det logo eller i hvert fald farverne. De forhandler så en masse forskellige mærker som Ben Sherman osv. Sjovt og anderledes.
Den butik skal vi helt sikkert ind i igen på et andet tidspunkt. Har allerede aftalt af tage til Malmö igen til efteråret. Skal jo se om der er kommet noget nyt og samtidig se om kronekursen ikke holder sig stabil, så der er lidt penge at spare.
fredag den 17. juli 2009
Tur til Tystrup
Vi lavede nogle lækre boller med lidt tomat, salat, kylling og bacon, samt lidt saft - og så satte vi ellers kursen ud i det grønne.
Vi endte ved Tystrup Sø, hvor der er en lille hyggelig strandbred, hvor vi kunne sidde i fred og nyde maden. Vi fik også nydt solen, som ind imellem brød igennem skyerne, men desværre blæste det op og begyndte at dryppe. Så vi vendte næsen hjemad igen, da himlen blev mere og mere grå.
World Cycling Game
Havde læst et par anmeldelser af spillet inden jeg bestilte det og der blev brugt ord som "realistisk", "tæt på virkeligheden" osv. Så forventningerne var store da jeg bestilte det.
Jeg besluttede mig for at teste det og måtte sande at reglerne var en smule knudrede at forstå, men ret simple når det kom til stykket - faktisk for simple. Rytternes fart afgøres af terningeslag og så kan man spille nogle kort, som giver ens ryttere fordele, som f.eks. at de går i udbrud, eller sætter sig på hjul i et udbrud.
Men når hver enkelt rytters fart afgøres med en terning, ender det hurtigt med at blive tilfældigt og at rytterne bliver spredt ud over hele ruten. Faktisk kan ens ryttere mere eller mindre gå i stå, selv på små stigninger hvis man er uheldig.
Så min umiddelbare vurdering er at det er for meget baseret på terningerne og for lidt på taktik. Så det meste står og falder med terningerne. Kan godt være nogle flere gennemspilninger vil ændre dette, men synes det virker meget tilfældigt og at spillerne kun har indflydelse på forløbet nogle få gange i hvert spil.
Selve spillepladen og rytterne er udført i pap, men er har faktisk et lækkert feel over sig. Så den kan sagtens danne basis for en videreudvikling. Under nogle af mine daglige togture til og fra arbejde, har jeg allerede siddet og udtænkt nogle ændringer til reglerne. F.eks. med inførelse af egentlige grupper, som hovedfeltet, udbrydergrupper osv, så man for alvor kan gøre brug af taktik. Desuden vil det gøre spillet mere realistisk og hurtigere at spille, hvis der ikke skal slåes med terninger for samtlige ryttere, men kun et par stykker for hver gruppe, alt efter hvilken taktik medlemmerne i gruppen har lagt.
Derfor skal der lige laves nogle flere taktikkort og så ellers også nogle strategikort, så de enkelte ryttere kan sættes til at trække feltet, eller forsøge med en forcering for at splitte feltet på stigninger osv.
Kræver lidt arbejde, men tror det kan blive rigtig godt!
mandag den 13. juli 2009
Karryret med nudler
Grøntsagerne blev skåret i aflange, tynde stykker - julienne - så de både fylder lidt og men ikke er for voldsomme. Kyllingen blev også skåret i nogle mindre mundrette bidder, så de heller ikke skulle steges så lang tid, at de kunne blive tørre.
Jeg brugte min elskede sauterepande, som blev varmet godt op. En god slat olie i bunden, og så ellers i med karry og lidt paprika. Når karryen er brændt lidt af, kom jeg en smule østerssauce og soya i blandingen og det SKAL være i nævnte rækkefølge, da østerssaucen ellers hurtigt vil karamelisere sammen med soyaen. Så der skal røres godt og kyllingen vendes i. Når kyllingen er færdigstegt og krydderblandingen har opnået en sirup-agtig konsistens, så kommes grøntsagerne ved. Når grøntsagerne har fået et par minutter på panden, så tilsættes en lille dåse kokosmælk og smages til med lidt salt og peber.
Lige inden grøntsagerne skal på panden, lægges et par blokke nudler i kogende vand med lidt salt og skal lige koge 3-4 minutter til det er næsten færdigkogt, hvorefter det tages af blusset, og drænes for vand. Det skal herefter forsigtigt vendes i kyllingen og grøntsagerne, så de kan suge den overskydende væske fra grøntsagerne og kokosmælken.
Ialt blev der brugt følgende:
2 Kyllingefiletter
2 Gulerødder
2 Forårsløg
½ Squash
Olie
Soya
Østerssauce
Karry
Paprika
1 Lille dåse kokosmælk
Salt
Peber
søndag den 12. juli 2009
Le Tour
Weekenden gav mulighed for at følge et par at årets første bjergetaper, som ikke blev så spændende som jeg ellers havde håbet på. I det hele taget har den første uge været underlig forudsigelig de første dage og lige så uforudsigelig de sidste dage. Men spændingsmomentet har sjovt nok været størst på de forudsigelige dage. Det har været en underlig Tour indtil nu. I morgen mandag er der hviledag, efterfulgt af Bastille Dagen på tirsdag d. 14. juli, hvor vi helt sikkert vil se de franske hold og ryttere køre som sindsyge, for at hente en sejr netop denne dag.
Det har i det hele taget været en Tour præget af de små franske hold og de franske ryttere, der har det med at kører i komplet vanvittige udbrud, som i år har holdt hjem, stik mod forventning da de ellers normalt bliver hentet 10 kilometer før mål.
Jeg glæder mig i hvert fald til den kommende uge og især til næste weekend, hvor feltet igen rammer bjergene.
Når dagens etape er overstået, så hygger jeg mig ind imellem med Pro Cycling Manager 2009, hvor Touren gennemkøres på computeren - i mit tilfælde med det italienske hold, Liquigas. Spillet fungerer som de foregående år, med at man styrer sit hold på de enkelte etaper, og selv bestemmer med hvem og hvornår man vil gå i udbrud. Der er dog blevet en del mere micromanagement end i de foregående år, da man nu skal huske at sende folk ned efter vand til resten af holdet, da de ellers vil gå sukkerkolde.
I det hele taget er der ikke meget nyt under solen, andet end opdateret grafik, nye hold og ryttere og flere løb. Der er allerede kommet de første opdateringer til selve spillet, som jo traditionen tro vil blive efterfulgt af en hob af flere rettelser, så man ender med et spil der er - ja - spilbart. Det ser allerede ud til at det fungerer i det store hele, så der ER sket fremskridt på den konto også!
Alt i alt et fornuftigt køb, jeg købte det selv på www.feltet.dk, hvor de havde det til spotpris - 259 kr. Samtidig bestilte jeg World Cycling Game, et brædtspil, som jeg desværre endnu ikke har modtaget. Ser meget frem til dette og det skal helt sikkert også afprøves snarest muligt!
20 om mig..
På opfordring er jeg også med her, selvom der nok er en del spørgsmål der ikke er så relevante..
1. Ting som du aldrig forlader dit hjem uden: Dankort, kørekort, nøgler og telefon.
2. Favorit make-up mærke: æhhh.. pas?
3. Favorit blomst: Er ikke decideret en rigtig blomst, men franske liljer.
4. Yndlingstøjbutik: Superdry
5. Favorit parfume: Escape af Calvin Klein. Som min dejlige kæreste fandt til mig igen, selvom den vist nok er udgået..
6. Høje hæle eller flade sko: Flade sko - ellers bliver jeg for høj..
7. Får du gode karakterer? Baseret på min indsats ja, men set på hele karakterskalaen, så nej.
8:Yndlingsfarver: Rød og sort
9. Drikker du energidrikke? Nææ.. er snart lang tid siden jeg sidst har drukket en.
10. Drikker du ofte juice? Det sker da. For det meste ryger det i en smoothie.
11. Kan du lide at svømme? Svømme, dykke.. you name it - vand er lige mig!!
12. Bruger du en gaffel til at spise pomfritter med: Næ, kun hvis vi er ude at spise.
13. Yndlingscreme: Igen, PAS!!
14. Vil du gerne giftes en dag? Ja sgu da!
15. Bliver du nemt sur? Nææ, men hvis jeg føler mig trampet på, så bliver jeg sur.
16. Kan du godt lide at jagte spøgelser? Næ, de skal ud af skabet.. hov nej, det var skeletterne. Så nej, sker ikke så tit.
17. Har du nogle forbier? Rotter.. og så lidt højder, men det er blevet bedre..
18. Bider du negle? Nix
19. Har du nogen sinde haft en nær-død oplevelse? Ikke så vidt jeg kan huske..
20. Drikker du kaffe? Ja!!
mandag den 6. juli 2009
Tåge over Susåen
Solen var næsten gået ned og tågebankerne drev hen over markerne.
Lidt uden for Holløse, mødte dette syn os.
Burger på grillen
Derefter blev de smidt på grillen, efterfulgt af et par skiver bacon og bollerne.
Første fisketur på Susåen
Så efter en kort tur, smed vi bilen i vejsiden og fandt et godt stykke, lidt uden for min yndlingslandsby, Holløse. Stangen blev hurtigt rigget til og så kom snøren i vandet.
Jeg fiskede i et par timer, mens solen langsomt gik ned bag træerne på den anden side af åen.
Desværre gav turen ingen fisk, men viste lidt af hvad det er at fiske på Susåen, og i åer i al almindelighed, da jeg aldrig før har fisket i åer af denne størrelse. Men det er bestemt ikke sidste gang at jeg indfinder mig ved bredden af Susåen.
søndag den 28. juni 2009
Pandekager med friske jordbær
Vi plukkede en lille portion, hvorefter jeg slog en pandekage dej sammen og gik i krig med at bage dem. Skulle da lige blære mig lidt og vende pandekager i luften.
Resultatet blev helt perfekt, da Mette havde ordnet jordbærrene og givet dem en gang sukker, så de dannede en lækker lage. Tror vi må gentage sucessen en anden dag.
fredag den 26. juni 2009
En sort sort aften - Farvel til Michael Jackson
Efter sigende skulle han have fået et hjertestop og genoplivningen havde været nyttesløs.
Sidder stadig og er ramt af chok.. fatter det simpelthen ikke..
torsdag den 25. juni 2009
Marineret kylling med karry-risotto
Så i dag lagde jeg hjernen i blød, og kom op med følgende opskrift - marinerede kyllnge-overlår, med bagte løg og karry-risotto til. Det skal dog lige nævnes at nogle af ingredienserne allerede forefindes i køkkenet, så det kan være at retten reelt kom over 50 kr.
Der skal bruges følgende til 2 personer: (som vi blev rigeligt mætte af)
4 stykker overlår fra kylinger
5 løg
1 fed hvidløg
100 gr. risotto ris
1 lille dåse majs
1 dl. hvidvin (Har en billig flaske liggende på køl, som kun bruges til madlavning)
5 dl. bullion (Brugte hønsebullion i dag)
Olie
Karry
Timian
Merian
Salt & Peber
Kyllingstykkerne renses og vendes i en marinade lavet af olie, hakket hvidløg, timian og merian. Herefter lægges de i et fad, sammen med 4½ løg, der er skåret i kvarte. (Det sidste halve løg, hakkes fint og bruges i risottoen)
Der kværnes lidt salt og peber ud over og der hældes en skvæt vand ved, og så skal det ellers bare have ca. en time i ovnen ved 200 grader, gerne med lidt grill de sidste 10 min for at skindet bliver sprødt.
Når kyllingen har fået ca. en halv time, så startes der på risottoen. Der hældes olie i en gryde, så det rigeligt dækker bunden. Herefter hældes det halve hakkede løg i, og når det er blevet gyldent, så tilsættes risene. Efter et par minutter så tilsættes der vin, lidt ad gangen når risene har absorberet væsken. Når risene har optaget al vinen, så tilsættes bullionen, igen lidt efter lidt, så risene suger al væsken. Der tilsættes karry efter behag, mens risene stadig opsuger væsken. Efter ca. 20 min, hvor der er omrøring med jævne mellemrum, skulle risene gerne være færdige.
Risene skal lige stå og trække lidt inden serveringen. Vi valgte at drikke en god frisk hvidvin til, der stod i god kontrast til de søde løg og de lidt krydrede ris.
onsdag den 24. juni 2009
Nordens Amalfi?
Udflugten vakte minder til vores tur til Italien i foråret. Der må vi ned igen, når det er til at tage en dukkert i det klare vand.
Vallø og Tryggevælde Å
Herfra kørte vi langs vandet op mod Køge. Det må siges at være en tur der kan måle sig med Strandvejen i København, hvis man vil kigge på store huse, lækre biler og både. Lige før Køge, drejede vi ned mod Vallø Slot. Her findes en masse flot natur, der veksler mellem frodige marker og kølige grønne skove. Selve slottet er også et besøg værd - især slotsparken der er rig på både dyre- og planteliv. Der fik vi både hilst på gæs, deres gæslinger samt på hejren.
Efter den hurtige visit på Vallø, kørte vi ud over landet og ned til et af mine favorit steder på Sjælland. Den øvre del af Tryggevælde Å, hvor vi gik en lille tur i skoven og nød naturen og al dens skønhed.
Fra åen, fortsatte vi hjemad, ud over landet, hvor vi nød det gode vejr og den smukke natur.
onsdag den 17. juni 2009
Kan ænder komme i overgangsalderen?
Fiskeklar
Det er købt med øje for lidt å-fiskeri, da jeg netop har meldt mig ind i Sportsfiskerklubben Næstved, der har nogle gode stykker af Susåen, samt Saltø Å, som man så frit kan benytte. Vil gerne ud at se om der ikke skulle være en god gedde eller en fin ørred der vil bide når ferien nærmer sig. Men starter nok lidt blidt ud med fiskeri efter fredfisk og aborrer.
Så kan jeg også hygge mig med lidt fiskeri på de lune sommeraftener, hvor der normalt ikke sker så meget ved stranden rent fiskemæssigt. Glæder mig allerede!!
søndag den 14. juni 2009
Møn
Fra broen kørte vi direkte til Stege hvor vi spiste frokost. Herfra gik turen ned mod Liselund Slot, hvor vi tilbragte et par hyggelige timer. Vi var enige om at kørehjemad, men havde ikke helt besluttet os for den præcise vej. Da vi havde rundet Møns Klint og Stege endnu en gang, besluttede vi os for at køre via Kalvehave hjem. Dette blev dog pludseligt ændret da vi kom forbi en sidevej vi før havde tænkt over hvad gemte. Så vi drejede mod Store Lind og her fandt vi skiltet, som virkelig pirrede min interesse - en pil med teksten "Kong Asgers Høj".
Så bilen blev sat i fart mod denne destination, som viste sig at ligge midt ude på en mark. Udsigten fra højen var dog ikke mindre end fantastisk, da man har fuldt udsyn over broen til Kalvehave og hele Stege Bugt.
Efter en kort visit ved højen, så kom alfaen igen på arbejde og turen gik over Bogø og Farø, for igen at føre os ud på de små landeveje mellem Vordingborg og Næstved.
Ølanmeldelse - Badger England's Gold - 5/6
Øllen har en meget frugtagtig duft, som er det første der rammer ens sanser. Denne ravfarvede Ale ikke bare dufter af frugt, men den smager også ret kraftigt af søde frugter og havde en snert af rosenblade.
Vi blev hurtige enige om at denne øl egner sig bedst til at blive drukket uden tilbehør og gerne halvkold på en varm sommerdag, da den er ekstremt frisk og læskende. Dermede står den i skarp kontrast til "First Gold", som var langt bedre til en solid gang kødmad.
"England's Gold" får et meget pænt 5-tal, da det er meget forfriskende øl, der stadig levner plads til fine smagsnuancer, men samtidig ikke virker alt for tung og doven. Jeg kan dårligt vente med at smage på de andre øl i serien.
fredag den 12. juni 2009
Ølanmeldelse - Badger First Gold - 4/6
Efter øllen var blevet skænket, var aromaen ikke så gennemtrængende som man kunne have forventet, da etiketten lovede smagsoplevelser af både appelsin og krydderier. Faktisk var der stort set kun den velkendte duft af malt og humle, som i hvilken som helst anden øl.
Ved første smagsindtryk var den en smule bitter og tung i det, helt uden den friskhed, som man måtte forvente appelsinerne ville bidrage med. Valget af måltid til denne øl var måske heller ikke helt gennemtænkt, da jeg havde lavet risengrød, hvor sødmen fra sukker og kanel, stod i skærende kontrast til øllen. (Der er nok en grund til at man normalt vælger hvidtøl som ledsager til risengrød)
Hvis middagen i stedet havde stået på en solid steg eller anden god gammeldags mad, så tror jeg at denne øl var kommet væsentligt mere til sin ret og sikkert ville have hentet et point mere.
Den samlede vurdering bliver til et 4-tal, da øllen i sig selv er ganske velsmagende, dog er det ikke en øl som kan indtages i større mængder, da den ganske enkelt vil føles for tung. Det skal siges at øllen viste noget mere sødme, da risengrøden var fortæret og øllen blev nydt i sofaen, så alt i alt sniger den sig op på et lille 4-tal.
Jeg ser frem til at prøvesmage de næste øl fra samme bryggeri, bl.a. "England's Gold", "Firsty Ferret" og ikke mindst "River Cottage Stinger", som er en økologisk øl udviklet i samarbejde med Hugh Fearnley-Whittingstall. Han er manden bag tv-programmet "The River Cottage" og har tilmed også leveret en del af råvarerne til denne specialøl.
torsdag den 11. juni 2009
Øvre Suså
Først krydsede vi en lille bro uden for Aversi. Der kunne man lige ane en gangbro, som det sikkert er lodsejeren har bygget.
Herfra slog vi et smut op på Haslevvej, men drejede hurtigt fra igen, da vi nåede Sneslev. Ved Horsetofte krydsede vi igen Susåen.
Da klokken var ved at være mange og Mette havde en "aftale" derhjemme med nogle muffins og en kage der skulle bages, så satte vi iegn kursen mod Næstved.
onsdag den 10. juni 2009
Kongskilde Friluftsgård
Nogle af de bedste minder fra min skoletid omhandler også Kongskilde Friluftsgård, hvor vi var på lejrskole. Her gik tiden primært med vandreture og fiskeri i søerne. Det var faktisk her min interesse for fiskeri blev grundlagt.
Selve gården fungerer som vandrehjem, men der er også naturvejledning herude, fuldt udstyret med ferskvandsakvarie som viser livet i de omkringliggende søer. Lige ned til gården ligger Møllesøen, som i sig selv er et besøg værd med sine åkander og rige dyreliv. Til de fiskeinteresserede kan jeg oplyse at man frit må fiske i søen, så længe man har løst "normalt" fisketegn og holder sig inden for det område der er angivet på de opsatte skilte. Jeg ved af erfaring at søen huser både gedder, aborrer, skaller og en række andre fredfisk.
Fra Friluftsgården kan man via et veludbygget stisystem gå ned til Tystrup-Bavelse Søerne. Hvis man har energien, kan man endog tage turen hele vejen rundt.
Hen over sommeren bliver der afholdt markeder ind imellem, så her vil vi helt sikkert slå vejen ind forbi.
søndag den 7. juni 2009
Turen går til Dronningmølle
Det lange første træk forgik på motorvejen, hvor den danske sommer viste sig fra sin lunefulde side med heftige byger, efterfulgt af strålende sol. Turen forløb planmæssigt, og da vi nærmede os Dronningmølle, begyndte skiltene med "Loppemarked" af dukke op. Så vi kiggede nærmere på et par stykker og fik da en del ting med hjem i bilen.
Da vi havde set nok, trillede vi det sidste stykke ned til sommerhuset hvor fødselsdagen blev holdt. På vejen kørte vi bag denne lækre MG, hvis ejere nød at regnbygerne var blevet afløst af solen, så de kunne køre "topløse".
Vi blev vel modtaget i sommerhuset, hvor den stod på lækkert hjemmebag - boller, hindbærroulade og citronsandkage. Med godt fyldte maver begav vi os ud på en mindre gåtur, der bragte os ned forbi stranden og den hyggeligste lille sø. Den skulle efter sigende huse en pæn bestand af både aborrer og gedder, så det kan være fiskestangen skal luftes, næste gang vi er på de kanter. I dybet skulle der endvidere være et tårn, fra dengang der lå et teglværk på området.
På vejen tilbage til sommerhuset besøgte vi "Nissehuset", hvor vi fandt nogle søde glas der også skulle med hjem. Det var vi ret enige om, da jeg især er glad for de franske liljer der var i glasset.
Resten af aftenen stod på lækker grillmad og hygge. Til maden var radioen indstillet på P3, så vi alle kunne følge med i fodboldkampen, hvilket er noget mere nervepirrende end at se den i fjernsynet, da man ikke selv kan se hvor store chancer holdene tilspiller sig, men man må tage kommentatorens ord for det. Udfaldet kunne der ikke sættes en finger på, så det løftede stemningen endnu mere.
Vi havde som sådan besluttet at turen hjem skulle ske ned over Esrum, da jeg længe har ønsket at se både klosteret og Esrum Sø. Klokken blev dog mange inden vi kom afsted, da vi sad og hyggede med kaffe og dessert, så turen til Esrum må vi foretage en anden dag. Det ser jeg meget frem til. Vi slår jo nok snart turen forbi Dronningmølle igen og så må vi se på området der.
fredag den 5. juni 2009
På farten..
I dag summede det af liv hen over åen. Det virkede som om, at netop i øjeblikket klækkes alle de flue- og myggelarver som er er blevet lagt i foråret. Åens fisk nød godt at dette og boltrede sig lystigt i overfladen, mens de mæskede sig i de flyvende indsekter. Flere gange sprang småfisk ud af vandet og slugte grådigt de sagesløse myg. Hvem der dog havde medbragt fluestangen og ikke mindst havde fisketegn til denne pragtfulde å, da der nok skulle gemme sig en ørred i dybet. Efter en kort pause gik turen videre ned til Vrangstrup Kirke hvor Ringsted Å løber ud i Susåen.
Turen gik videre ned mod Næstved, hvor vi igen gjorde holdt, denne gang på Fuglebjergbro, hvor Bavelse Sø går over i Susåen. Her var billedet det samme - masser af liv i luften og fisk der væltede rundt i overfladen for at spise sig tykke i de myriader af liv der summede over vandet.
Et kort stykke fra Fuglebjergbro ligger et af mine absolutte favorit steder - Gunderslevholm Kirke og broen som krydser Susåen lige neden for kirken. Her er simpelthen så ufatteligt idyllisk og roen sænker sig med det samme i sindet. Sjovt nok går vores kørerture ofte forbi her, selvom det ikke er planlagt. Vi er blevet enige om at alle veje må føre til Gunderslevholm. Herfra kan turen både gå til Holløse eller ind gennem den nærliggende skov via Petersmindevej.
I dag brugte vi mulighed nr. 2 og kørte igennem skoven, da vi begge mente at der skulle befinde sig et grantræ, hvorpå der er hængt en masse reflekser. Dette viste sig dog ikke at holde stik, eller også havde træet tager rødderne på nakken og var stukket af - væk var det i hvert fald. Det kan også være at vi kiggede det forkerte sted. I stedet faldt vi over et "verjsvin", som ville pryde ethvert landsted med respekt for sig selv. Sådan en grisebasse må vi anskaffe os, når tiden kommer og vi får landstedet.
Vi besluttede os for at vende snuden hjemad, da vi opgav at finde træet med de gode reflekser. Turen tog os over de små veje, men inden vi ramte hovedvejen mod Næstved nåede Mette at få hilst på et par køer, som åbenbart ikke havde megen pli - de gad i hvert fald ikke at stå model, så de stak af over marken i fuld fart. Vi drejede hurtigt fra hovedvejen og kørte ned over Saltø til Karrebæk, hvor møllen tog imod os med åbne vinger. Den må vi tilbage og kigge nærmere en anden dag, da solen forsvandt i horisonten og mørket begyndte at trænge sig på.
onsdag den 27. maj 2009
Så er jeg på bloggen
Derudover så vil jeg, som titlen på min blog antyder, komme med indlæg om sjove, skæve, flotte eller bare interessante steder, som man kun kommer forbi hvis man drejer væk fra de travle hovedfærdelsårer og ud på de mindre, ofte støvede og hullede sideveje.
Bloggen vil blive opdateret jævnligt, som en mulighed for at komme af med de oplevelser, som jeg gerne vil dele med alle jer andre.